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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Florestas.
Data corrente:  23/11/2017
Data da última atualização:  23/11/2017
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  SIQUEIRA, G. L. de A. de; HORNUNG, P. S.; SILVEIRA, A. C. da; LAZZAROTTO, S. R. da S.; CORDOBA, L. do P.; SCHNITZLER, E.; LAZZAROTTO, M.
Afiliação:  Geisa Liandra de Andrade de Siqueira, UEPG; Polyanna Silveira Hornung, UFPR; Ana Claudia da Silveira, UFPR; Simone Rosa da Silveira Lazzarotto, UEPG; Layse do Prado Cordoba, UFPR; Egon Schnitzler, UEPG; MARCELO LAZZAROTTO, CNPF.
Título:  Impact of treatment with HCL/alcoholic in the modification of corn starch.
Ano de publicação:  2017
Fonte/Imprenta:  Journal of Thermal Analysis and Calorimetry, v. 129, n. 3, p. 1705-1713, Dec. 2017.
DOI:  10.1007/s10973-017-6299-z
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The physical, chemical, or enzymatic modified starches are well suited for industrial applications. Acid hydrolysis changes the physicochemical properties without impairing the granular structure of starch. The acid hydrolysis in alcoholic solution can recover the granule starches after modification. Starch, the most abundant carbohydrate in grains, roots and tubers, is composed by amylose and amylopectin. Corn starch represents 85% of the global starch market. The aim of this study was to evaluate the effects of soft acid, acid?ethanol and acid methanol solutions, considering its application in the paper industry. One sample remained as native. The other six samples were modified with acid, acid?ethanol and acid? methanol solutions, at concentrations of 0.1 and 0.5 mol L-1 (hydrochloric acid). The acid treatment changed the thermal (TG) and rheological (RVA) properties of the corn starch. The TG/DTG results showed shifted (up to 8 C) stability temperature ranges for the samples treated with a higher concentration of HCl in ethanol and methanol solutions. The RVA results for final viscosity of the treated samples showed an intense reduction of 1405 cP related to the native sample. DSC curves demonstrated that the treatments slightly modified the gelatinization behavior of the starch. The micrographs showed small changes in granules average diameter size after the modification process. Acid hydrolysis did not change the crystalline pattern of corn starch, and its relative cry... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Análise térmica; DSC; RVA; SEM; TG/DTG; XRD.
Thesagro:  Amido; Milho.
Thesaurus Nal:  Corn starch; Modified starch; Thermal analysis.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Florestas (CNPF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPF56104 - 1UPCAP - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Cerrados.
Data corrente:  23/11/2000
Data da última atualização:  06/02/2019
Autoria:  OLIVEIRA, M. A. S.
Título:  Relatório de viagem ao Japão: período: 10/06/96 a 02/07/96.
Ano de publicação:  1996
Fonte/Imprenta:  Planaltina: Embrapa Cerrados, [1996?].
Páginas:  paginacao irregular.
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  BIBJICACPAC; Brasil; Japan International Cooperation Agency; Japão.
Thesagro:  Cerrado; Cooperação Internacional; Pesquisa.
Thesaurus NAL:  international cooperation.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/192016/1/ID03546-CRI5405-web.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Cerrados (CPAC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPAC3546 - 1UMTRT - PPCRI5405CRI5405
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